FAQ

Sist oppdatert 05.05.2023

Energyspeedometeret er paret, men sier venter på tilkobling.

Energyspeedometer er sammenkoblet, men sier venter på tilkobling

Noen ganger kan energyspeedometeret bruke mer enn 20 minutter på å koble til wifi. Derfor, etter sammenkobling, la enheten starte arbeidet med å koble seg til. La det stå i 30 minutter og sjekk om data kommer.
Hvis fortsatt ingen data på skjermen, koble fra strømmen, vent et minutt og slå på energyspeedometeret igjen. Nå skal den prøve å koble til wifi og deretter begynne å motta data fra deg.

Ved sammenkobling får du meldingen "Ingen enhet funnet".

Start energyspeedometeret på nytt, vær tålmodig og vent til den har startet opp helt, og prøv på nytt å pare enheten. Sjekk også om du har lastet ned siste versjonen av appen.

Ved sammenkobling får du meldingen "No Network found".

Prøv å pare enheten på nytt. Pass på at du setter inn nettverksnavnet ditt riktig. Det er viktig at du skriver det nøyaktig slik det vises på nettverkslisten din, siden det skiller mellom store og små bokstaver.

Når du starter EnergySpeedometer på nytt, "henger" enheten på EnergySpeedometer-logoen, og det ser ut til at enheten sitter fast.

Hver gang du starter enheten på nytt, ser energyspeedometeret etter ny fastvare/oppdateringer. Hvis det er nye versjoner tilgjengelig, vil enheten laste ned og installere denne. Dette kan ta litt tid, og du vil ikke kunne bruke energispeedometeret mens dette pågår. Vær tålmodig og la oppdateringene finne sted. Dette kan ta fra 2-15 minutter.

Enheten blir svart når du starter enheten på nytt.

Dette problemet er det samme som det ovenfor. Det kan være en oppdatering eller en hard omstart av enheten.

Enhet ikke funnet

Jeg får feilmeldingen "Enhet ikke funnet". Hva burde jeg gjøre?

Hvis du får feilmeldingen "Enhet ikke funnet", kan det være et par ting du kanskje vil sjekke.

  1. Er smarttelefonen sin bluetooth på?
  2. Står du nær energispeedometeret ditt?
  3. Er energispeedometeret ditt slått på og fullt oppstartet?
  4. Prøv å slå av og på bluetooth på telefonen din, og start også enheten på nytt ved å ta ut strømledningen, vent 30 sekunder og slå på strømmen igjen. Prøv deretter å pare på nytt.
  5. Hvis ingen av de ovennevnte punktene løser problemet, vennligst kontakt butikken du kjøpte enheten fra.

Finner ikke WiFi/SSID

Appen forteller meg stadig at den ikke finner nettverket mitt.

Energyspeedometeret er kun kompatibelt med et 2,4 GHz WiFi-hjemmenettverk. Den vil ikke koble til et 5g hjemmenettverk. Vær sikker på at du prøver å koble til 2,4 ghz-nettverket. Hvis feilen fortsatt vedvarer, må du tilbakestille Wifi-ruteren og prøve på nytt.

Et annet problem kan være at du har skrevet feil WiFi-nettverket under sammenkoblingen av enheten. Siden WIFI-nettverksnavnet skiller mellom store og små bokstaver, er det svært viktig at du setter inn nettverksnavnet nøyaktig slik det vises under WiFI-nettverkslisten.

Jeg har ikke HAN-enhet

Jeg har ikke en HAN-enhet/pulsleser. Kan jeg fortsatt koble til energispeedometeret mitt?

Nei, energispeedometeret fungerer ikke uten en HAN-enhet/pulsleser. En HAN-enhet/pulsleser er en enhet som du kobler til din el-smartmåler. Smart-måleren din har en HAN-port der du kan koble til HAN-enheten. Akkurat nå har vi integrasjon for to HAN-enheter. Tibber Pulse og NXTEnergy. Du må ha en av disse enhetene for å motta data til energispeedometeret ditt. Disse enhetene kan kjøpes på www.tibber.com Elkjøp, Clas Ohlsen og Skousen.

Bruksanvisning

Sist oppdatert 22.05.2023

Display

Forklaring av display

Paring

Hvordan parer jeg posisjonen min med energispeedometeret mitt?

Først og fremst må du laste ned appen på din telefon. Den finner du inne på Google Play eller Appstore, avhengig av telefonen din. Appen heter Energyspeedometer.

Når appen er lastet ned, må du først lage en profil. Tast inn telefonnummer, epost og ønsket passord, og deretter verifiser deg med SMS-koden du mottar. Når det er gjort er du klar til å legg til din lokasjon. Altså hvor EnergySpeedometeret skal hente data fra.

Du må ha i forkant av neste steg ha koblet til din Pulsmåler til HAN-porten i sikringsskapet og la den ha synkronisert i ca. 10 minutt.

1. Pakk ut ditt Energyspeedometer og å koble det til strøm der du ønsker den skal stå. Når EnergySpeedometeret skrus på, vil det laste ned nødvendig informasjon og til slutt bli klar for oppkobling mot WiFi. Her kan det komme opp en melding som sier "Wifi connection error" men det skal nå være klar for å koble seg opp mot din Wifi.

2. Gå til startsiden i Energyspeedometer-appen og velg Energyspeedometers

3. Trykk på Legg til nytt Energyspeedometer.

4. Trykk Par enhet

5. Velg Wifi som enheten skal koble seg opp mot og skriv inn passordet.

6. Trykk neste. Hold deg nær EnergySpeedometer og la appen kommunisere med EnergySpeedometeret. Når dette er gjort vil du se "Paring suksessfull" skjerm.

Nå skal klokkesett og dato på ditt Energyspeedometer var oppdatert. Dette betyr at du er nå koblet opp mot Wifi.

7. Etter at sammenkoblingen er vellykket, trykk neste. Her kan du navngi Energyspeedometeret ditt. (f.eks. hjem, hytte, kjøkken, andre etasje osv.) Du må også velge stedet hvor Energyspeedometeret skal hente data fra. Velg lokasjonen du la til i første steg, og trykk Lagre.

Etter å ha fullført dette trinnet, kan det ta opptil 1-2 minutter før Energyspeedometeret begynner å vise data.

Veldig viktig at du velger lokasjon før du trykker lagre. Hvis ikke vil ikke EnergySpeedometer vise noe data!

Noen ganger kan det oppstå feil meldinger. For eksempel"Ingen enhet funnet", "Wifi connection error», Lost connection.., EnergySpeedometer-skjermen blir svart, EnergySpeedometeret henger  på EnergySpeedometer-logoen.

Vær tålmodig (30 sek-60sek) og la energyspeedometeret synkronisere, eventuelt sjekke for siste oppdateringer. Det kan kommenoen feilmeldinger, men dette er ikke noe å bry seg om. Hvis dittEnergyspeedometer henger seg på en feilmelding lengere enn 5 min kan du prøveå koble den av strømmen, vente 10 sek og koble den inn igjen.

Forklaring av skjermen: 

Hvordan parer jeg HAN-Port-enheten min med Energyspeedometer-appen og oppretter en plassering?

1. Sørg for at du har en HAN-port i Smart-måleren og at porten er åpen.

Du kan sjekke dette på EL-nett-leverandørens hjemmeside om porten din er åpne. Hvis porten ikke er åpen, kan du enkelt åpne den i samme hjemmeside.

2. Koble til pulsmåleren, (Tibber Pulse eller NXT Energy) og vent ca. 10 minutt slik at den får synkronisert seg.

3. Last ned og installer EnergySpeedometer - appen til smarttelefonen din via Google Play eller App Store.

4. Opprett en brukerkonto i appen.

5. Start med å opprette en plassering ved å trykke på "Legg til plassering".

6. Velg din HAN-enhet. (Integrasjon for flere HAN-enheter vil bli lagt til)

7. Hvis du har NXTenergy puls, velg det og trykk inn smartmåler nummeret (finnes på smartmåleren) og serienummeret til HAN-enheten, funnet på baksiden av NXTenergy-pulsmåleren.

8. Hvis du har Tibber Puls, velg dette og trykk innditt Tibber Pulse-brukernavn og passord(som er det samme som brukernavnet ditt i Tibber-appen).

9. Gi navn til posisjonen din (f.eks. Hjem, Hytte osv.). Finn din kommune for å få spot pris (f.eks. Oslo, Stavanger etc.) Scroll deretter ned og trykk Lagre plassering.

Hvis du har gjort dette riktig vil appen gjør seg klar til å motta data fra smartmåleren/strømskapet. Dette kan ta alt fra 2-10 minutter. Du vil se "bilde 1" , hvor du kan trykke på posisjonen og se sanntidsdata fra smartmåleren inne i appen "Bilde 2".

Bilde 2

Bilde 1